Protože už nemůžeme jenom čekat a koukat z okna, jak vše kolem COVID-19 dopadne, oslovili jsme jednotlivé účastníky TÝNECKÉHO MAZCE 2021, který by se měl konat 26.6.2021 na letním parketu v Týnci nad Labem, a zeptali se jich, jak minulý rok strávili a co plánují na ten letošní. Jako první jsme si na paškál vzali ruské metalisty FALLCIE, irské melodiky WORDS THAT BURN a českou zástavu budou hájit industriál thrasheři MEAN MESSIAH a s troškou do mlýna přispěje i pořádající kapela ELYSIUM. Příjemné čtení!!!

  1. Rok 2020 byl dost nestandardní. Jak jste jako kapela tento rok strávili???

  2. Jaké máte plány na tento rok???

FALLCIE

  1. Ano, rok 2020 byl opravdu bláznivý rok. Měli jsme jet turné po Evropě společně s polskými Vader a když tour odstartovalo postupně začaly evropské země zavírat své hranice. Vzpomínám si, že jsme zrovna začínaly zvukovou zkoušku v Holandsku, když promotér koncertu přišel a oznámil nám, že koncert se neprodleně ruší z důvodu pandemie covid. Zbytek koncertů tour byl během chvilky zrušen také a my jsme si to namířili přímo domů. Naštěstí jsme se tam zvládli dostat bez problémů a byly jsme opravdu rádi, protože následující den již byly hranice uzavřeny. Po zjištění, že situace kolem covid nebude rychle vyřešena, se naše aktivita upnula ke skládání nových songů se záměrem nahrát desku. V tuto chvíli vlastně většinu nástrojů na nové album máme nahráno. Také jsme natočili nové video k možná trochu překvapivému singlu, které půjde brzo do světa.

  2. V roce 2021 doufáme se začnou konečně znovu hrát koncerty. Koncertní jezdění nám strašně moc chybí. Jak již jsem uvedl plánujeme vydat nové album, z něhož první singl by měl vyjít v březnu 2021.

WORDS THAT BURNS

  1. 2020 byl šílený. Žádné koncerty. Žádný společenský život. Nic nebylo v normálu. My jsme se snažili udělat z toho stavu výhodu a začali jsme pracovat na novém album. Doufáme, že nahrávaní nového alba budeme moct uskutečnit během několika málo týdnů a album by mohlo následně vyjít v druhé půlce roku 2021.

  2. Pro rok 2021 již máme zabookováno několik koncertů a snad konečně odstartujeme turné po Skotsku. Bohužel nevíme, kdy a jestli bude vůbec možné toto uskutečnit z důvodu restrikcí kolem covidu v Irsku a Anglii. Doufáme, že se věci vrátí do normálu a bude možné zase cestovat a hrát koncerty. Nejvíce se však zaměřujeme na nahrávání nového alba. Snad do léta bude možné hrát koncerty a předvést nové skladby třeba i na Týneckém mazci.

ELYSIUM

  1. V tomto roce snad nic nebylo normálně. Na jaro jsme měli potvrzených asi 10 koncertů a během měsíce většina padla resp. byla přesunuta na podzim, kde byl osud těchto akcí v podstatě stejný. Celkem se nám povedlo odehrát jenom 5 akcí (to jsem absolvoval snad víc koncertů v době, když jsem neměl kapelu) a z toho dvě ještě začátkem roku před tím vším kolotočem. Nicméně popravdě, takto nabytý čas jsme v zásadě moc nevyužili. Plánu jsme měli docela dost věcí jako dát dohromady nové skladby, které jsou částečně složené a vytvořit další klip, ale nějak na to nebyla energie. Celá ta situace nás, tak nějak divně paralyzovala. Každopádně se nám povedlo udělat, alespoň českou edici Mazce, udělat nový merchandise a navázat několik slibných kontaktů.

  2. Plány do tohoto roku jsou jasné. Znovu se s nabitou energií pustit do věcí kolem kapely. Rádi bychom dali dohromady nové skladby, zkusili je nahrát a případně udělat klip. Čekáme až se konečně bude moct hrát, abychom se mohli vrátit zase na stage a dělat to, co nám jde nejlépe. Živě hrát pro naše fanoušky. To je to, co nám chybí nejvíc. Do původního stavu už se to asi nevrátí, ale doufáme, že minimálně v létě začne konečně koncertní sezóna. Co se týče koncertů, které my sami pořádáme, tak samozřejmě počítáme s 15. ročníkem Týneckého mazce a snad klapne i další ročník Christmas Mazce v Kolíně. Line-upy jsme víceméně přesunuly na nové termíny. Pokud vše dopadne dobře, tak budeme mít i pro fanoušky pár překvapení. Situace je sice dost frustrující, ale my to nevzdáme.

MEAN MESSIAH

  1. Ze začátku prací na novém albu, takže se nás coronavirus zas tolik nedotýkal. Ale ve chvíli, kdy album vyšlo a měly být koncerty na podporu, tak se všechno sesypalo. Odehráli jsme loni všehovšudy tuším 4 koncerty a zbytek jsem trávil na jiných projektech, protože jsme ani moc nezkoušeli.

  2. Pokračujeme v propagaci alba. Divine Technology vyšlo koncem roku na vinylu, takže se teď věnujeme hlavně tomu. A chystáme se začít zkoušet. Uvidíme, co přinese další vývoj, ale osobně doufám v pozitivní scénář.

 

FB událost: https://www.facebook.com/events/468135413779471

Web festivalu: http://www.tyneckymazec.cz/