Den před Štědrým dnem poběží online vánoční speciál s kapelou HORIZONT, kapelou, která hraje modern rock a která celý svůj koncert bude přenášet ze své zkušebny. Ale i tento stream má hlubší poslání a o tom všem jsme prohodili pár slov s kytaristou a managerem kapely Honzou Černockým.

OZ: Pro koho celý vánoční speciální koncert pořádáte? Co je tím posláním?

Honza Černocký: Prvoplánově jsme si živým vstupem chtěli vynahradit lidem kontakt s námi. Doba koncertům nepřeje a tak aspoň touto cestou bychom mohli být lidem blíž. Hlavně asi pro naše fanoušky a vlastně všechny, které zajímá ať už rocková, či jakákoliv hudba.
Následně potom přišla myšlenka, kterou nelze upřít Milanovi (baskytara), udělat z tohoto večera benefici. Okamžitě se tento nápad v kapele chytl a oslovením charitativní organizace Korunka Pomáhá a paní Veroniky Záhorské bylo vše takzvaně „upečeno“. Přispívat lidé budou moci okamžitě. Za doprovodu naší kapely budou mít lidé možnost okamžitě pomáhat Matýskovi Horákovi z Vlčnova s jeho zákeřnou nemocí. Zejména půjde o příspěvky na nákladnou léčbu rehabilitací spojených s jeho stavem.

OZ: Můžete prozradit, zda se během koncertu objeví i nějaký nový song? Máme se těšit na překvapení?

Honza: Tak překvapení bude určitě. Jak máme již zvykem, téměř každé naše vystoupení je trochu jiné. Když se řekne „Vánoční speciál“ každý si představí určitě nějakou tu koledu. To by asi stačilo, abych zase neřekl úplně všechno a bylo se na co dívat. Pevně však věřím, že zaujmeme všechny sledující a zpříjemníme jim předštědrodenní večer.

OZ: Pojďme si závěrem povědět, zda se u Vás něco letos podařilo. Udělat trochu tu pomyslnou čáru za tímto divným rokem.

Honza: Kdybych měl vyhodnotit celý rok, tak jsme startovali lednovou beneficí v Hlubočkách. Během vynucené jarní přestávky jsme uspořádali stream ze zkušebny, na kterém bylo zhruba 600 sledujících, což pro nás bylo příjemným překvapením. Pak proběhlo pár koncertů, které se řídily aktuálními opatřeními naší vlády. Po té jsme se připravovali na náš první samostatný koncert ve Slavičíně. Koncem září se opatření měnily ze dne na den a my do posledního dne nevěděli, zda akce proběhne. Nakonec jsme takříkajíc vsadili vše na jednu kartu a akci i přes všechny nařízení vlády spojené s pandemií uspořádali. Bylo to excelentní. Nechválím nás v kapele, ale hlavně všechny kolem a samotné fanoušky. Máme připravené malé překvapení pro ně v podobě sestřihu z něj. Na ten se můžou fanoušci těšit hned v lednu. Chtěli bychom poděkovat všem, co se podíleli na této akci. Radši nebudu jmenovat, protože jich bylo tolik, že bych na někoho zapomněl. Každopádně díky! Nesmírně si toho vážíme. Akce se vydařila a lidé i přes opatření přišli a atmosféra byla super.

 

Závěrem poděkování od Honzy

Chtěl bych poděkovat Vám všem, co kolem naší kapely běháte. Strašně nás to žene vpřed. Chtěl bych poděkovat našim rodinám, kamarádům, všem, co se na nás dívají, čtou, poslouchají, sledují. Michalovi Pastorkovi a Dominikovi Zbořilovi za celý vizuál naší kapely včetně streamu. Všem sponzorům a také Korunce za tuto možnost pomáhat. Díky také Tobě za pozornost Ondro a za pomoc. Jedno shrnutí přece jen mám za těch pár let: Kapela není jen o dobrých muzikantech, ale neméně o dobrých lidech kolem ní. Horizont za tu krátkou dobu měl asi hodně štěstí na tento typ lidí.

 

FB událost: https://www.facebook.com/events/895455407651405

Odkaz na samotný YouTube přenos bude včas zveřejněn na stránkách kapely či události.

Odpovídal kytarista a manager kapely Honza Černocký